Eurostar naar België/Frankrijk » Voorzieningen aan boord

Voorwaarden

• In Eurostar naar België/Frankrijk zijn 3 klassen,
    • Standard (2e klas)
    • Comfort (1e klas)
    • Premium (1e klas met extra diensten)
  • Afhankelijk van de klasse waarin u reist, beschikt u over verschillende voorzieningen.

Service in de 3 klassen

Standard

• Zitplaats in Comfort 2 (2e klas)
  • Gratis wifi
  • Stopcontact bij elke stoel
  • Zie bijvoorbeeld rijtuig 6, 7 of 8 op de plattegrond

Comfort

• Zitplaats in Comfort 1 (1e klas)
    • Doordeweeks rijtuig 3/13/23, in het weekend rijtuig 2/12/22 en 3/13/23 (zie de plattegrond in de bijlage)
  • Gratis wifi+ (snellere verbinding en meer data dan in Standard)
  • Stopcontact bij elke stoel
  • Bredere stoel en meer beenruimte dan in Standard
  • Toegang tot de NS International lounges, niet tot de Eurostar Lounges

Premium
  • Zitplaats in Comfort 1 (1e klas)
    • Doordeweeks rijtuig 1,11 of 21 en 2,12 of 22, in het weekend rijtuig 1, 11 of 21
  • Maaltijd of snack (afhankelijk van het tijdstip) aan de zitplaats inbegrepen.
  • Gratis wifi+
  • Stopcontact bij elke stoel
  • Bredere stoel en meer beenruimte dan in Standard
  • Internationale kranten en tijdschriften beschikbaar (perskiosk)
  • Taxireserveringsdienst (aan boord Eurostar door de Trainmanager) voor Parijs, Brussel en Amsterdam.
    • Let op! De prijs voor de taxi-rit is niet inbegrepen in het Eurostar naar België/Frankrijk ticket.
  • Toegang tot NS International lounges en Eurostar Lounges
  • Aparte (en snellere) rij bij de incheckpoorten
  • 2 rolstoelplaatsen in rijtuig 1/11/21

Plaatstypen in Standard, Comfort en Premium
 Beschrijving RR Info/plaatstype  Accommodatie Klasse
 Apart staande stoel  Solo 1
 2 stoelen naast elkaar  Duo n/m 1 en 2
 2 stoelen tegenover elkaar met een tafel ertussen  Club Duo 1
 4 plaatsen rond een tafel  Carré 2
 4 plaatsen rond een tafel bij de kinderspeelhoek  Carré Kind 2
 4 plaatsen rond een tafel  Club Vier 1

Maaltijden

• U ontvangt een maaltijd, snack en/of drankje (afhankelijk van de vertrektijd van de trein) als u reist in Premium-klasse.
  • Bij een reis korter dan 50 minuten ontvangt u geen maaltijd/snack, alleen een drankje.
  • Is de reis grensoverschrijdend en langer dan 50 minuten, dan ontvangt u de volgende maaltijden:

Gang  Type maaltijd  Geserveerd (bij benadering)

Ontbijt

Hartig of zoet (drankje/croissant/beleg/fruit/yoghurt).

Tussen 06:00 en 10:13 uur

Tussendoortje

Uitgebreide keuze uit zoete of hartige   hapjes (drankje/broodje/fruit).

Tussen 10:13 en 12:00 uur
 Tussen 14:00 en 18:30 uur
 Na 21:00 uur

Lunch/Diner

Lunch is met voorgerecht en dessert. Diner is met streekkaas en dessert.

Tussen 12:00 en 14:00 uur
 Tussen 18:30 en 21:00 uur

Bijzonderheden
 Vegetarische maaltijden zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Er zijn geen speciale dieetwensen mogelijk.

Catering is opgedeeld in twee delen: Amsterdam ⇔ Brussel en Brussel ⇔ Parijs. Voorbeeld: TH 9340 (vertrek om 11:15 uur uit Amsterdam) begint met een tussendoortje. In Brussel komt lunch aan boord, deze wordt vanaf 13:13 uur geserveerd.

wifi

• Gratis wifi in Standard, Comfort en Premium
  • 3G/4G netwerk, onder voorbehoud van technische beschikbaarheid
  • Een account aanmaken is niet meer nodig. Ga naar EurostarTrainsWiFi en klik op de knop verbinden met wifi.

Babyverzorgingsruimte

• Er is een babyverzorgingsruimte tussen rijtuig 6 en 7, 16 en 17 of 26 en 27 (zie de plattegrond in de bijlage)

Barrijtuig

• Het barrijtuig is in rijtuig 4, 14 of 24 (zie de plattegrond in de bijlage)
  • In dit rijtuig zijn tegen betaling eenvoudige maaltijden, snacks en drankjes verkrijgbaar.
  • Tickets voor het OV in Brussel/Parijs/Keulen zijn te koop zolang de voorraad strekt.
  • Metrokaartjes naar Marne-la-Vallée zijn alleen te koop tussen Amsterdam en Parijs, zolang de voorraad strekt.
  • Betaling mogelijk met pin, cash of creditcard (Visa, Mastercard, American Express).

Rolstoelplaats

Voordeel met Eurostar naar België/Frankrijk ticket

Meer informatie