Hoe open ik de poortjes op het station?

 • Reist u met een internationaal ticket voorzien van een vierkante barcode? Alle NS-poortjes hebben een geïntegreerde barcode- en OV-chipkaartlezer. Deze herkent u aan de afbeelding met 'scan ticket' op de rechter deur van het poortje en aan het verlichte vlak aan de rechterzijde van het poortje. Houd de vierkante barcode stil tegen het verlichte vlak aan uw rechterzijde en het poortje opent.
  • Let op! We raden af om uw internationale ticket als PDF op uw telefoon te tonen aan de incheckpoortjes. Als u het poortje opent met het ticket als PDF op uw telefoon, bestaat het risico dat het poortje niet open gaat of dat er per ongeluk € 20 instaptarief van uw digitale bankpas wordt afgeschreven in plaats van dat u incheckt met uw mobiele ticket. U kunt dit voorkomen door een Homeprint ticket uit te printen of een Mobiel Ticket te openen vanuit de NS International App en hiermee de poortjes te openen.
   • Mocht u toch per ongeluk met uw bankpas ingecheckt zijn, dan kunt u dit corrigeren via het Reisoverzicht van OVPay.
     
Bekijk het filmpje over 'Reizen naar het buitenland met een internationaal ticket'.
 
 • Reist u met een eenmalige chipkaart met daarop een internationale reis? Dan opent u het poortje door in te checken. Uitchecken in het buitenland is niet mogelijk.

  Bekijk het filmpje over 'Reizen naar het buitenland met een eenmalige chipkaart'.
   
 • Maakt u uw aanreis naar het internationale station met een OV-chipkaart?
  1. Open het poortje op het vertrekstation door in te checken met uw OV-chipkaart.
  2a. Check uit met uw OV-chipkaart bij de overstapzones (in- en uitcheckpalen) op een van de perrons van het verstrekstation van de internationale trein.
  2b. Zijn er geen overstapzones aanwezig? Check dan uit met uw OV-chipkaart bij het poortje op het overstapstation. Open het poortje op het overstapstation met de vierkante barcode op het internationale ticket.

Hoe beoordeelt u dit antwoord?