Hoe ontvang ik mijn ticket?

Nadat u uw boeking heeft afgerond, ontvangt u een boekingsbevestiging per e-mail. In de e-mail staan twee buttons:
  • Op de eerste button staat 'Tickets in app'. Als u er op klikt, worden uw tickets geïmporteerd in de NS International app op uw smartphone of tablet. De digitale tickets in de app bevatten een QR-code die u gebruikt om de poortjes op het station te openen. Bij de kaartcontrole tijdens de reis wordt de QR-code gescand door het treinpersoneel.
    • Zorg er voor dat de NS International app op uw smartphone of tablet is geïnstalleerd voordat u uw tickets in de app importeert.
    • Het is belangrijk dat u de boekingsbevestiging opent op hetzelfde apparaat als waarop u de NS International app hebt geïnstalleerd. Opent u de e-mail op een ander apparaat dan waarop de app is geïnstalleerd, dan kunnen uw tickets niet in de app worden geladen.
  • Op de tweede button staat 'Print tickets'. Als u op die knop klikt, wordt een PDF-bestand geopend met daarin uw tickets. Als u de volledige inhoud van het PDF bestand uitprint op A4 formaat, hebt u alle benodigde tickets voor uw reis. Op de tickets staat een QR-code die u gebruikt om de poortjes op het station te openen. Deze QR-code wordt ook tijdens uw reis gescand door het treinpersoneel bij de kaartcontrole.
    • Let op: Wanneer u uw boeking wijzigt waarbij een deel van de oorspronkelijke tickets wijzigen, dan ziet u een tweede 'Print tickets' knop in de nieuwe boekingsbevestiging. U vindt dan de originele, ongewijzigde tickets door op de eerste 'Print tickets' knop te klikken en de nieuwe, gewijzigde tickets door op de tweede 'Print tickets' knop te klikken. Als uw boekingsbevestiging twee 'Print tickets' knoppen heeft, print dan beide PDF-bestanden om alle benodigde tickets voor uw reis bij elkaar te hebben.