Moet ik mijn ticket uitprinten?

• Als u een Mobiel ticket heeft geboekt, hoeft u dit niet uit te printen. Het ticket toont u op een smartphone in de NS International App. Het ticket bestaat uit een vierkante barcode waarin de gegevens van uw reis opgeslagen zijn. De barcode wordt gescand bij controle in de trein. Ook kunt u er poortjes op het station mee openen. Het is belangrijk dat u het ticket vanuit de app toont, anders bestaat het risico dat de poort niet open gaat of dat u € 20 betaalt omdat u dan met uw bankpas incheckt in plaats van met uw ticket.
  • Als u een homeprint-ticket heeft geboekt, ontvangt u een bevestiging per e-mail met een link naar uw ticket. U moet dit ticket uitprinten en meenemen op reis. Uw ticket printen is ook mogelijk bij de NS International-balie in de Servicewinkel,
    • Bij de servicemeubels. Dit is een computer waar u zelf een ticket op NSInternational.nl kunt boeken en een ticket printen.
    • Bij de medewerker van de NS International-balie. Hiervoor zijn de kosten € 5.
  • Let op! We raden af om uw homeprint-ticket als PDF te tonen aan de incheckpoortjes. Als u het poortje opent met het ticket als PDF op uw telefoon, bestaat het risico dat het poortje niet opengaat of dat u € 20 betaalt omdat u dan met uw bankpas incheckt in plaats van met uw ticket. U kunt dit voorkomen door het ticket uit te printen of een Mobiel ticket te boeken, dat u kunt importeren in de NS International App.
    • Mocht u toch per ongeluk met uw bankpas ingecheckt zijn, dan kunt u dit corrigeren via het Reisoverzicht van OVPay.
  • Reizen met alleen de boekingsbevestiging is niet toegestaan.