De NS International App

• Met de app van NS International beheert, plant en boekt u eenvoudig uw internationale treinreis.
    U kunt de internationale reisplanner raadplegen, zien wat uw reis kost en deze direct boeken, uw Mobiele Ticket importeren, eerder (via de app) gemaakte boekingen beheren, pushmeldingen in- of uitschakelen. U wordt tevens op de hoogte gehouden van interessante acties.
  • Met de app blijft u op de hoogte van de laatste informatie over uw treinreis,
    • Tik op Meer rechtsonder in het scherm.
    • Kies de optie Reisplanner.
    • Vul het vertrek en aankomst station in en selecteer een reisdatum en tijd. Tik op Zoeken.
    • Selecteer de gewenste verbinding en tik op het sterretje rechtsboven in het scherm.
    • Vervolgens ziet u een venster 'Stel meldingen in' waarin u kunt aangeven dat u berichten wilt ontvangen over vertragingen en (spoor) wijzigingen en herinneringen over vertrek en aankomst.
    • Tik op Bewaar om de gegevens van de reis te bewaren.
  • Voor boeken  en betalen wordt u naar de mobiele website geleid. Alleen voor Android: reizen van Nederland naar België en vice versa zonder plaatsreservering kunt u in de app boeken en betalen.
  • Geld terug bij vertraging: vanaf de reisdatum staat bij uw reis onder Boekingen een link naar Compensatie bij vertraging. De link is na de reis ook zichtbaar onder Verleden. Als u op de link tikt, komt u op een duidelijke informatiepagina met een knop Geld terug vragen. Nadat u op de knop hebt getikt, kunt u alle benodigde gegevens invullen: Vervoerder, Reisdatum, Van-Naar, Vertrektijd en Boekingscode (DNR). Nadat u alle gevraagde gegevens hebt ingevuld, verstuurt u uw aanvraag.
  • Aanmaken van een Mijn NSI account. Heeft u al een Mijn NS account, dan kunt u met deze gegevens ook inloggen in uw Mijn NSI omgeving. U kunt zelf een Mijn NS(I) account aanmaken op www.ns.nl.
  • Als u uw boeking maakt terwijl u ingelogd bent met uw Mijn NS(I) account, dan worden uw tickets automatisch geïmporteerd in de app bij het inloggen. Ook in de boekingsbevestiging staat een knop met de link naar het ticket. Om uw tickets te importeren in de app, dient u de boekingsbevestiging op uw mobiele telefoon te openen en dan te tikken op de knop Tickets in app.
  • U kunt aangeven of u tijdens uw reis op de hoogte gehouden wilt worden over de meest actuele reisinformatie, zoals:
    • De realtime vertrek- en aankomsttijden
    • Vertreksporen
    • Perroninformatie. Boven het reisadvies in de reisplanner staat een afbeelding van de trein met letterblokken en rijtuignummers. Zo weet u waar op het perron u kunt wachten om bij het juiste rijtuig in te stappen.
    • Overstapmogelijkheden

Handelingsperspectief IC Brussel, ICE, Eurostar naar België/Frankrijk en Eurostar naar Londen
  • Geldt alleen bij een enkel IC Brussel, ICE of Eurostar segment zonder aanreis.
  • Wanneer er 60 minuten of meer vertraging is, krijgt u via de NS International app passend advies over wat u kunt doen.
  • U kunt uit de volgende opties kiezen:
    • Met de eerstvolgende IC Brussel, ICE of Eurostar reizen
    • Reizen met een andere vervoerder
    • De reis uitstellen
    • De reis annuleren of Geld terug bij vertraging
  • Bij iedere optie krijgt u te zien wat u het beste kunt doen.

Gebruik NSI App

• U heeft een smartphone en gebruikt een van de onderstaande app versies:
    • Android App versie 7.3.0 of hoger
      • Besturingssysteem minimaal 6.0 of hoger
    • iOS App versie 7.2.1 of hoger
      • Besturingssysteem minimaal 15.0 of hoger
  • Download de app gratis via de App Store of de Google Play Store.
  • De app is ontwikkeld voor smartphones maar kan ook op tablets gebruikt worden.

Tickets in de NSI app importeren

U kunt op drie manieren de tickets in de NSI app importeren:

1. Na het boeken van de reis ontvangt u een bevestiging per e-mail. In deze bevestiging staat de link naar het mobiel ticket. U opent deze e-mail op uw smartphone.
    • Door te klikken op de knop Tickets in app wordt het mobiele ticket opgehaald.
    • Het ticket staat nu in de app; tijdens de reis is een internetverbinding niet meer nodig om het ticket te bekijken.
  2. U boekt terwijl u bent ingelogd in Mijn NS(I). Uw tickets worden automatisch geïmporteerd in de app. U kunt deze inzien door te tikken op Boekingen onderin het scherm. De boeking is alleen te zien als u ingelogd bent in de app, als u uitlogt is deze boeking niet meer zichtbaar in de app.
    • Kies Bekijk reisgegevens of Tickets
      • Aan het aantal bolletjes onderin het scherm ziet u hoeveel tickets (en vierkante barcodes) er zijn voor de reis. Swipen maakt de andere tickets (en vierkante barcodes) zichtbaar.
      • Boekingen worden getoond op volgorde van vertrekdatum.
    • Heeft u een boeking gemaakt voor meerdere personen, stuur de bevestigingsmail dan aan hen door. Uw reisgenoten kunnen het ticket dan ook door middel van de Tickets in app knop in hun app zetten.
      • Hebben uw reisgenoten geen NS International App, dan kunnen zij het ticket printen via de Print tickets knop in de boekingsbevestiging.
    • Om de poortjes te openen, houd u uw mobiele telefoon met het mobiele ticket voor het verlichte scherm met geïntegreerde QR-scancode en OV-chipkaart lezer op het rechter poortje.
    • Door het gebruik van de NSI App, krijgt het Mobiel Ticket een vast formaat, draait deze niet en gaat de telefoon automatisch op een hogere helderheid. Dit heeft een positief effect op controle en poortpassage gaat makkelijker en sneller. Voor poortpassage en bij controle gebruikt de reiziger de vierkante barcode van het mobiele ticket.
    • Heeft u een wijziging in de boeking aangebracht, dan ontvangt u opnieuw een bevestiging per e-mail. U downloadt opnieuw de tickets in de app en u krijgt de melding: ”Deze boeking is reeds geïmporteerd en bijgewerkt”.
    • Na afloop van de reis wordt het ticket verplaatst naar tabblad Verleden en is daar nog ca. 8 maanden beschikbaar. Heeft u het ticket vanuit de e-mail bevestiging toegevoegd, dan kunt u de reis handmatig verwijderen. Handmatig verwijderen is niet mogelijk voor boekingen die ingelogd zijn opgehaald.
      • Android: tik op Mobiel ticket en vervolgens op het prullenbakje rechts bovenin.
      • iOS: tik op het potlood en swipe over de reis.
  3. Naast het  importeren via de link in de mail en het ophalen van de boeking via een Mijn NS(I) account  is het nu ook mogelijk een homeprint-ticket toe te voegen aan de app als u geen Mobiel Ticket heeft, dit kan op basis van uw boekingscode (DNR) en het bij boeking gebruikte e-mailadres.