Eurostar naar Londen » Voorzieningen aan boord

Per verkoopdatum 23 april 2024 gelden voor reisdata vanaf 4 november 2024 de nieuwe comfort klasse namen Eurostar Standard, Eurostar Plus en Eurostar Premier.

Voorwaarden
  • In Eurostar naar Londen zijn 3 klassen; Standard / Eurostar Standard (2e klasse), Standard Premier / Eurostar Plus (1e klasse) en Business Premier / Eurostar Premier (1e klasse met extra faciliteiten).
    • Afhankelijk van de klasse waarin u reist, beschikt u over verschillende faciliteiten.
    • Afhankelijk van de bezettingsgraad is een upgrade van Standard / Eurostar Standard naar Standard Premier / Eurostar Plus aan boord mogelijk voor een meerprijs vanaf € 45 p.p.

Standard / Eurostar Standard

• 2e klasse
  • Duoplaatsen (2 zitplaatsen naast elkaar)
  • Tafelplaatsen (4 zitplaatsen rond een tafel)
  • Stopcontacten in alle rijtuigen (Britse en Europese aansluiting). In de nieuwe rijtuigen bij elke zitplaats.

Standard Premier / Eurostar Plus

• 1e klasse
  • Maaltijd aan zitplaats geserveerd. Dit is bij het ticket inbegrepen.
    • Er is ook alcohol verkrijgbaar bij de menu's in eerste klas, maar u dient verstandig om te gaan met drank en rekening te houden met andere reizigers. Als een reiziger zich niet houdt aan de huisregels of wet, dan heeft Eurostar het recht om de reiziger te verwijderen.
  • Duoplaatsen (2 zitplaatsen naast elkaar)
  • Club 2 (2 zitplaatsen tegenover elkaar met een tafel)
  • Tafelplaatsen (4 zitplaatsen rond een tafel)
  • Stopcontact bij elke zitplaats (Britse en Europese). In de nieuwe rijtuigen ook met USB-aansluiting.
  • Verstelbare rugleuning
  • Ruime zitplaats
  • Kranten en tijdschriften beschikbaar
  • Toegang tot de NSI - Regus Express Lounge op Amsterdam Centraal, Schiphol Airport of Rotterdam Centraal

Business Premier / Eurostar Premier

• 1e klasse gericht op de zakelijke reiziger
  • 3-gangen menu aan zitplaats geserveerd. Dit is bij het ticket inbegrepen
    • Er is ook alcohol verkrijgbaar bij de menu's in eerste klas, maar u dient verstandig om te gaan met drank en rekening te houden met andere reizigers. Als een reiziger zich niet houdt aan de huisregels of wet, dan heeft Eurostar het recht om de reiziger te verwijderen.
  • Welkomstdrankje inbegrepen
  • Aparte incheck-balie
  • Inchecken mogelijk tot 20 minuten voor vertrek
  • Toegang tot Business Premier Lounge op station Brussel-Zuid/Midi, Paris Nord en London St. Pancras International
  • Toegang tot de NSI - Regus Express Lounge op Amsterdam Centraal, Schiphol Airport of Rotterdam Centraal
  • Duoplaatsen (2 zitplaatsen naast elkaar)
  • Club 2 (2 zitplaatsen tegenover elkaar met een tafel)
  • Tafelplaatsen (4 zitplaatsen rond een tafel)
  • Kranten en tijdschriften beschikbaar
  • Verstelbare rugleuning
  • Ruime zitplaats
  • Stopcontact (Britse en Europese) bij elke zitplaats. In de nieuwe rijtuigen ook met USB-aansluiting.

Priority seats
  • Zitplaatsen die Eurostar als laatste vult zodat, indien nodig, Trainmanagers deze stoelen kunnen toewijzen aan mensen die bijvoorbeeld anders mobiel zijn of zwanger.
  • Soms kunnen deze stoelen wel geboekt worden, maar ze kunnen niet als voorkeur aangevraagd worden.

Dieetwensen

• Reist u in Standard Premier / Eurostar Plus of Business Premier / Eurostar Premier en heeft u specifieke maaltijdvoorkeuren? Dan kunt u een aangepaste maaltijd aanvragen. U heeft de keuze uit:
    • Vegetarisch
    • Veganistisch
    • Koosjer
    • Halal
    • Vetarm
    • Zoutarm
    • Glutenvrij
    • Voor diabetici
    • Lactosevrij
    • Kindermaaltijd
    • Eurostar heeft geen notenvrije maaltijden.
  • Er worden geen maaltijden geserveerd voor een reis tussen Brussel, Lille en Calais.
  • Om een maaltijd te kiezen, logt u in op de site van Eurostar via Beheer je boeking. Vul uw boekingsreferentie in (PNR: 6 letterige code) en de naam waarop u geboekt heeft. Roep de boek op en ga dan naar "maaltijd aanpassen."
    • De vegetarische optie of kindermaaltijd graag uiterlijk 24 uur voor reisdatum aanvragen, alle andere opties 48 uur.

Champagne
  • U kunt een fles champagne (75 cl voor € 60) bestellen voor onderweg.
  • Neem hiervoor minstens 36 uur voor vertrek telefonisch contact op met + 44 3432 186 186.
    • De fles plus glazen worden aan uw zitplaats geserveerd.

wifi

• Momenteel beschikbaar aan boord van de nieuwe en vernieuwde Eurostar-treinen.
  • Kies in de trein voor de EurostarTrainsWifi. Een formulier verschijnt. Vul de gevraagde gegevens in en klik op Verbinden. Als de pagina om te registreren niet automatisch verschijnt, ga dan naar register.onboard.eurostar.com in de browser. Klik op de volgende pagina op Bevestigen.
  • Er is ook gratis wifi in de Business Premier / Eurostar Premier Lounges en op het Eurostar station in Londen, St Pancras International.

Entertainmentkanaal

• Gratis films en tv-programma's voor uw smartphone, tablet of laptop. Reizigers kunnen inloggen op de onboard portal door naar onboard.eurostar.com te gaan, nadat ze zich met de Wifi in de trein hebben verbonden.

Barrijtuig (Café Métropole)

• Barrijtuig aan boord waar dranken en snacks verkrijgbaar zijn.
    • Er is ook alcohol verkrijgbaar, maar u dient verstandig om te gaan met drank en rekening te houden met andere reizigers. Als een reiziger zich niet houdt aan de huisregels of wet, dan heeft Eurostar het recht om de reiziger te verwijderen.
    • Eurostar heeft het recht alcohol in beslag te nemen.
  • Het aanbod wordt aangepast aan de seizoenen, met bv soep in de winter en salades in de lente/zomer.
  • Betalen met creditcard (Visa, Visa Debit, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Debit, Maestro International, Amex en Delta)
  • Ook te koop in het barrijtuig: de Oystercard (een chipkaart voor het openbaar vervoer in Londen) en tickets voor het openbaar vervoer in Brussel
  • Er wordt geen babyvoeding verkocht, maar meegebrachte flesjes en babyvoeding kunt u op laten warmen.

Rolstoelplaats

• Er zijn 2 rolstoelplaatsen aan boord, in rijtuig 9 of 10 in Standard Premier / Eurostar Plus of Business Premier / Eurostar Premier.
  • Nabij de rolstoelplaats is een rolstoeltoilet.

Babyverzorgingsruimte

• In rijtuig 1 en 18 is een toilet met commode.

Meer informatie