Hoeveel overstaptijd moet ik aanhouden?

  • U kunt de dienstregeling van uw reis opzoeken in de boekingsmodule of in de NS International app, maar de overstaptijden die hierin staan kunnen krap zijn. Hoeveel overstaptijd u precies nodig heeft is afhankelijk van verschillende factoren zoals de afstand naar het overstapperron, eventuele regels van de spoorwegmaatschappijen, of u met kinderen of veel bagage reist, en uw persoonlijke voorkeur. Neem altijd ruime overstaptijd, internationale treinstations zijn vaak groot en druk. Voor Eurostar geldt minimaal een uur i.v.m de incheckprocedure. Als u in Parijs overstapt vanaf Eurostar naar België/Frankrijk naar TGV moet u via een metroverbinding naar een ander station in de stad, ook hiervoor wordt minimaal een uur aangeraden. Bekijk van tevoren goed wat op uw reis van toepassing is. 
  • Op onze pagina met stationsinformatie vindt u tips voor het overstappen op de verschillende internationale overstapstations.
  • Met de NS International app wordt u op de hoogte gehouden van uw reis, mogelijke vertragingen of spoorwijzigingen. Wanneer uw aansluiting vervalt, krijgt u een aangepast reisadvies.
  • Als u een reis wilt boeken met extra overstaptijd, kan dit bij een NS International Servicebalie of NSI Klantenservice via 030 2300023. 

Hoe beoordeelt u dit antwoord?