Ik heb al een ticket maar wil ook nog een zitplaats boeken. Kan dat?

Na boeking alsnog een zitplaats reserveren, is in de meeste gevallen mogelijk. Per trein en ticket zijn er echter wel verschillen:
 

 • TGV, Eurostar en ÖBB Nightjet
  Bij TGV, Eurostar en ÖBB Nightjet is een reservering verplicht en bij het ticket inbegrepen. Er wordt bij boeking automatisch een zit- of ligplaats gereserveerd. Het rijtuignummer en plaatsnummer staan op uw ticket aangegeven.
   

 • ICE International en Intercity Berlijn
  Voor ICE International naar Duitsland / Zwitserland en voor Intercity Berlijn is een zitplaatsreservering niet verplicht. We raden u echter wel aan om te reserveren vanwege de drukte op de trein. Het handigst is om een zitplaatsreservering tijdens het boeken te maken, maar later bijboeken van een losse zitplaatsreservering is ook mogelijk. Een losse zitplaatsreservering in de 2e klas kost € 4,90 en in de 1e klas € 5,90 per persoon per enkele reis, plus € 5 boekingskosten. Bij Waar kan ik reserveren hieronder staan de verkooppunten

  Voor de reisperiode 1 juni t/m 1 september 2024
  Een zitplaatsreservering is verplicht voor zowel 1e als 2e klas tickets bij alle tarieven voor ICE, Intercity Berlijn en ÖBB Nightjet Basel/Zürich. 
  Bij een gelijktijdige boeking van ticket en zitplaatsreservering is de reservering in 1e en 2e klas gratis. 
  Bij een losse zitplaatsreservering, bijvoorbeeld voor reizigers met een Eurail/Interrail pas, geldt de reguliere prijs.
   

 • Intercity Brussel
  In Intercity Brussel is een zitplaatsreservering niet mogelijk, op deze trein is vrije zitplaatskeuze.
   
 • Interrail en Eurail
  Bij een Interrail of Eurail zijn reserveringen niet inbegrepen. Voor hogesnelheidstreinen zoals TGV, Eurostar en ÖBB Nightjet is het verplicht er een reservering inclusief toeslag bij te kopen. Deze tickets zijn speciaal voor houders van een Interrail of Eurail en hebben een gereduceerd tarief, de prijs varieert per trein. Let op! Deze tickets zijn beperkt beschikbaar, we raden u aan op tijd te reserveren. Dit is mogelijk bij onderstaande verkooppunten en op interrail.eu.
 

Waar kan ik reserveren

 

 

Hoe beoordeelt u dit antwoord?