Mag ik mijn reis onderbreken of kan ik de overstaptijd verlengen?

In het algemeen geldt dat onderbreken van de reis is toegestaan binnen de geldigheidsduur van het ticket. De geldigheidsduur op het Nederlandse deel van de reis is altijd 1 dag.
 
 • Eurostar en TGV
  Reist u naar België met Eurostar of TGV, waarbij reserveren verplicht is, dan is het onderbreken van de reis op de treinroute niet toegestaan.
   
 • Intercity Brussel of andere Intercity's en regionale treinen naar/in België
  Reist u naar België met IC Brussel of een andere trein waarvoor reserveren niet mogelijk of niet verplicht is, dan is het onderbreken van de reis op elk station op de geboekte route wel toegestaan, op voorwaarde dat u uw reis op dezelfde dag voortzet.
  • Let op: Tickets voor het Early Bird tarief zijn alleen geldig voor de IC Brussel die staat vermeld op het ticket en in de boekingsbevestiging, hierbij is onderbreken niet toegestaan.
    
 • Duitsland en verder
  Reist u naar of door Duitsland met een (Super)Sparpreis Europa-ticket? Dan bent u gebonden aan de treinverbinding met ICE, IC en EC treinen die u bij het kopen van uw ticket kiest. Deze gegevens staan op uw ticket vermeld. Onderbreken van de reis is binnen de geldigheid van uw ticket alleen toegestaan voor de overige treinen, welke niet vermeld staan op uw ticket. Bijvoorbeeld uw aanreis in Nederland, Regionale treinen en de S-Bahn. De geldigheidsduur op het Nederlandse deel van de reis is 1 dag.  


Een reis met verplichte reserveringen wordt altijd automatisch met de kortste overstaptijden geboekt. Als u van tevoren al weet dat u de reis op het overstapstation voor een bepaalde tijd wil onderbreken of een langere overstaptijd nodig heeft, dan kunt u twee losse, enkele reizen boeken. 
 

 • Bijvoorbeeld: U reist van Utrecht Centraal naar Lyon Part Dieu en u wilt tussendoor 3 uur in Parijs doorbrengen. In dat geval maakt u eerst een (online) boeking voor de reis van Utrecht Centraal naar Parijs. Wanneer u deze boeking hebt afgerond, maakt  u daarna de boeking voor de reis van Parijs naar Lyon Part Dieu, met een latere vertrektijd vanaf Parijs dan wanneer u de reis in één keer zou boeken. U heeft dan twee losse boekingen.
  • Als u de (twee) losse reizen liever samen in één boeking wilt hebben, dan kunt u de reis met onderbreking/langere overstap ook telefonisch boeken via NS International Klantenservice: 030 2300023. U betaalt dan wel boekingskosten. 

 


 

 

 

 

Hoe beoordeelt u dit antwoord?