Moet ik bij het maken van een internationale reis ook in- en uitchecken?

Op uw reis naar het buitenland komt u op veel Nederlandse stations gesloten poortjes tegen. De vierkante barcode op uw Homeprint ticket of Mobiel ticket en de eenmalige chipkaart zijn speciaal bedoeld om de poortjes op het station te openen. Lees meer.
 
  • Reist u met een Homeprint ticket of mobiel ticket waarin eventueel de korting van uw NS-abonnement op het Nederlandse deel is verrekend? Dan kunt u reizen zonder in- en uitchecken.
  • Reist u met een NS-abonnement dat op moment van reizen recht geeft op 100% korting of een Traject Vrij abonnement voor internationaal reizen in combinatie met een aansluitend abonnement of ticket dat geldig is vanaf de grens (landencoupon, Eurail, Interrail, NMBS- of DB-abonnement etc.)? Dan kunt u reizen zonder in- en uit te checken.
  • Op de stations Aachen Hbf, Aachen West, Herzogenrath, Gronau, Leer, Weener, Emmerich-Elten, Emmerich Hbf en Emmerich Praest staan in- en uitcheckpalen. Reizigers naar deze stations kunnen gewoon reizen met hun OV-chipkaart en daarmee op deze stations in- en uitchecken.
  • Reist u met een internationaal ticket gekocht bij de NS-kaartautomaat of NS-servicebalie? Hiermee checkt u wél in op een station in Nederland. In het buitenland kunt u niet uitchecken en bij uw terugreis ook niet inchecken. Bij terugkomst in Nederland checkt u weer uit op uw aankomststation.
  • Heeft u geen (werkende) vierkante barcode op uw internationale ticket?
    Ga dan naar de informatiezuil bij de poortjes en druk voor hulp op de blauwe i-knop. U krijgt contact met één van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder.
  • Reist u met een Keuzedag of één van de NSR Dagproducten in combinatie met een internationaal ticket? Dan checkt u voor de heenreis vanuit Nederland in met de Keuzedag of het NSR Dagproduct volgens de voorwaarden van het ticket. In het buitenland kunt u niet uitchecken. Bij terugkomst op dezelfde dag checkt u in Nederland weer uit met de Keuzedag of het NSR Dagproduct op uw aankomststation. Bij terugkomst op een andere dag dan de heenreis checkt u in met de Keuzedag of het NSR Dagproduct op het eerste aankomststation van de internationale trein in Nederland, volgens de voorwaarden van het ticket.

Hoe beoordeelt u dit antwoord?