Moet ik bij het maken van een internationale reis ook in- en uitchecken?

Op uw reis naar het buitenland komt u op veel Nederlandse stations gesloten poortjes tegen. De vierkante barcode op uw homeprint-ticket of mobiel ticket en de eenmalige chipkaart zijn speciaal bedoeld om de poortjes op het station te openen. Lees meer over hoe u de poortjes opent met een internationaal ticket.
 
  • Reist u met een Homeprint ticket of mobiel ticket waarin eventueel de korting van uw NS-abonnement op het Nederlandse deel is verrekend? Dan kunt u reizen zonder in- en uitchecken.
  • Reist u met een NS-abonnement dat op moment van reizen recht geeft op 100% korting of een Traject Vrij abonnement voor internationaal reizen in combinatie met een aansluitend abonnement of ticket dat geldig is vanaf de grens (landencoupon, Eurail, Interrail, NMBS- of DB-abonnement etc.)? Dan kunt u reizen zonder in- en uit te checken.
  • Op de stations Aachen Hbf, Aachen West, Herzogenrath, Gronau, Leer, Weener, Emmerich-Elten, Emmerich Hbf en Emmerich Praest staan in- en uitcheckpalen. Reizigers naar deze stations kunnen gewoon reizen met hun OV-chipkaart en daarmee op deze stations in- en uitchecken.
  • Reist u met een internationaal ticket gekocht bij de NS-kaartautomaat of NS-servicebalie? Hiermee checkt u wél in op een station in Nederland. In het buitenland kunt u niet uitchecken en bij uw terugreis ook niet inchecken. Bij terugkomst in Nederland checkt u weer uit op uw aankomststation.
  • Heeft u geen (werkende) vierkante barcode op uw internationale ticket?
    Ga dan naar de informatiezuil bij de poortjes en druk voor hulp op de blauwe i-knop. U krijgt contact met één van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder.
  • Reist u met een Keuzedag of één van de NSR Dagproducten in combinatie met een internationaal ticket? Dan checkt u voor de heenreis vanuit Nederland in met de Keuzedag of het NSR Dagproduct volgens de voorwaarden van het ticket. In het buitenland kunt u niet uitchecken. Bij terugkomst op dezelfde dag checkt u in Nederland weer uit met de Keuzedag of het NSR Dagproduct op uw aankomststation. Bij terugkomst op een andere dag dan de heenreis checkt u in met de Keuzedag of het NSR Dagproduct op het eerste aankomststation van de internationale trein in Nederland, volgens de voorwaarden van het ticket.

Hoe beoordeelt u dit antwoord?